چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
خبر گزاری حوزه

نشست تخصصی بررسی امکان و ظرفیت «رویکرد به مردم‌سالاری در فلسفه مشاء»، در سالن همایش پژوهشگاه دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام مهدی امیدی، محقق و پژوهشگر حوزوی، پیش از ظهر امروز در این نشست تخصصی، با اشاره به مفهوم فلسفه، اظهار داشت: فلسفه برای تحقق، نظامی را طلب می‌کند تا بتواند امام و انسان کامل را تربیت کند.

وی در ادامه به مفهوم مردم‌سالاری در فلسفه اشاره کرد و افزود: وقتی بحث از مردم‌سالاری در فلسفه می‌شود، باید مشخص شود که منظور مردم‌سالاری دینی است یا غیر دینی.

این محقق حوزوی با اشاره به مفهوم مردم‌سالاری در فلسفه، خاطرنشان کرد: مراد از مردم‌سالاری دینی، همان معنای قدیم نیست، چرا که این معنای کاربردی در فلسفه امروز ندارد و در اصل معنای جدید آن لحاظ می‌شود، البته بررسی معنای جدید مردم‌سالاری مشکلات خاصی را به همراه خود به ارمغان می‌آورد.

حجت الاسلام امینی به تعریف مردم‌سالاری در فلسفه مشاء پرداخت و یادآور شد: با توجه به فلسفه مشاء و منش آن، می‌توان گفت؛ در این فلسفه همه افراد با یکدیگر برابرند، اما با بررسی شرایط و اسناد موجود، مشخص می‌شود که افراد همگی با یکدیگر برابر نیستند.

وی در پایان به ویژگی‌های مهم فلسفه مشاء اشاره کرد و گفت: دو ویژگی مهم فلسفه مشاء استحقاق حقیقی و استحقاق اکتسابی است که باید در بحث مردم‌سالاری دینی و بررسی و تبیین آن، این دو ویژگی مهم را لحاظ کرد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha